Bir Mektup

Sevgili ve Saygıdeğer Dostum,

Uzun zamandır iletişim kuramadık. Bahar çiğdemlerinin kar altında filizlerini gösterdiği, rengini alacağı yakamozları beklediği, bu ağır ve hatıra olarak anacağımız vaktin tik tak vuruşlarını, yüreklerimizde hissediyoruz.

Sevgili Dostum, birlikte yudumladığımız, buharı üzerinde tüllenen, şekersiz, baldan tatlı çayların hatırasını, kalbimde ve hafızamın en müstesna, pırlanta sandıklarında saklıyorum. Dupduru dostluğunun, leke tutmayan güzide yüreğinle birlikte, Yusufhane’den sadakat icazetini alarak, azat olmuş güvercinlerin mutluluğunu taşıyan gözlerine bakacağım, geçmişin “Hey gidi günlerini” birlikte yâd edeceğimiz, atmosferleri sekine yoğunluklu zaman dilimlerinin hayalini kuruyorum.

Kadere teslimiyet, Rahman’a kulluk ve bu yolda kurulmuş dostlukların dışında, hiçbir anlam ifade etmeyen, geçici, yalancı, gölgelenmelik hayatıma; senin şeker şerbet tadında, baki hayata numune teşkil edecek muhabbetinle, anlam kazandırdığım için, kendimi bahtiyar ve mutlu hissediyorum.

İçinde bulunmuş olduğun, özgürlüğünden mahrumiyet, dostlarından, akrabalarından ayrı kalınmışlık hâli, ruhumu, kabzası keskin hançeri tutan elin acısını bütün bedenin hücrelerin titreyerek ve yanarak hissetmesi gibi, acılar içerisinde yoğurmaktadır. Ancak bu hâllerin, gelecek günlerde ve sonsuz güzellikte sonsuzlukların bulunacağı ebedî hayatta, Cennet ırmakları kenarlarında, gözlerde tüllenen tatlı hatıralar olacak olması, üzüntüye ve karamsarlığa yer bırakmamaktadır.

Ümidimiz; her zaman kar altında yeşeren buğday tanelerinin bedenine, ebedî ve Kur’an diliyle, gövdesi kuvvetli ve inanmayanları kıskandıracak bir ömür bahşedecek, ab-ı hayat içeceğimiz zaman dilimlerinin yakınlığını taşımaktadır.

Sevgili dostum, kalb ve ruhumun seni her gün hatırladığını, muhabbetine hasret ile susadığını, kana kana içeceği özgür günlerini, dakikaları sayarak beklemekte olduğunu belirtmek isterim. Rahman’dan dileğim, sana sabır ve bir an önce sürprizlerle dolu hür bir ömür bahşetmesidir. Sözlerimi Hazreti Mevlana’nın Şems için yazdığı beyitle bitiriyor, Allah’a emanet olmanı diliyorum.

Saadet zamanı avluya doğru oturmuşuz, sen ve ben

Endamımız çift, suretimiz çift, ruhumuz tek, sen ve ben

Bulandıran palavralardan azade, gamsız bir keyif, sen ve ben

Sen ve ben, ne sen varsın, ne de ben, bir olmuşuz aşk elinde

Bu yazıyı paylaş